Drecun: Brisel će morati da reaguje zbog ZSO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2015, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Brisel će morati da reaguje zbog ZSO

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da će Brisel morati da reaguje povodom nastojanja Prištine da ne realizuje potpisani sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO).

"Sada je na Briselu kao pokrovitelju i garantu dogovorenog da Prištinu natera da počne da se ponaša politički racionalno, jer bi u suprotnom moglo doći do destabilizacije jedva nekako stabilizovane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << situacije", rekao je Drecun novosadskom "Dnevniku".

Povodom odluke kosovske predsednice Atifete Jahjage da uputi sporazum o formiranju ZSO tamošnjem Ustavnom sudu i najavljene mogućnost obraćanja Prištine tim povodom Venecijanskoj komisiji, on je rekao da "Priština do u nedogled može da izmišlja razne venecijanske komisije i ustavne sudove, ali je dužna da realizuje potpisano".

Drecun je dodao da "Priština nažalost čini sve da ugrozi proces normalizacije odnosa, uvodeći ga u fazu zastoja".

Predsednik skupštinskog Odbora je poručio da će Beograd "upotrebiti sva raspoloživa politička sredstva i podići međunarodni kapacitet da se Prištini ne dozvoli takvo ponašanje" i dodao da će se na istoj platformi angažovati i srpski predstavnici u kosovskoj administraciji.

"Verujem da ćemo, pre ili kasnije, uspeti da izdejstvujemo stvaranje ZSO. Jer ako se to ne desi, onda srpsko-albanski odnosi na Kosovu nemaju nikakvu perspektivu", zaključio je Drecun.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Drecun: Brisel će morati da reaguje ako Priština neće da potpiše sporazum o ZSO

Izvor: Blic, 08.Nov.2015

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da će Brisel morati da reaguje povodom nastojanja Prištine da ne realizuje potpisani sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO)...- Sada je na Briselu kao pokrovitelju i garantu dogovorenog da Prištinu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.