Doskocil: Misija KFOR služi prevenciji terorizma

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Dec.2016, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doskocil: Misija KFOR služi prevenciji terorizma

Ministar odbrane Austrije Hans Peter Doskocil ocenio je danas da vojno angažovanje Austrije na Kosovu, u okviru misije KFOR, služi i preveneciji terorizma.

On je, povodom božićne posete austrijskom kontigentu pri KFOR-u, podvukao da je angažovanje na Balkanu posebno važno, te najavio da će u narednom periodu broj austrijskih vojnika na Kosovu ostati na oko 500.

Kosovo je veoma osetljiv region i bitno je da Austrija bude prisutna, jer je najvažnije u prevenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << terorizma znati šta se dešava, objasnio je on.

Događaji proteklih dana predstavljaju kratko buđenje, kazao je Doskocil ukazujući da je sada svakom jasno da je terorizam dospeo do Evrope.

Prema njegovim rečima, u Evropi je potrebna bolja umreženost.

Poslanik stranke Zelenih Peter Pilc, koji je član delegacije, podvukao je značaj držanja pod nadzorom problema džihadizma na balkanskoj ruti.

Aktuelno stanje na Kosovu posmatrači, kako prenosi agencija APA, procenjuju kao „mirno, ali krhko“, i upozoravaju da može u svako doba doći do eskalacije.

„Situacija se može porediti sa podzemnim vulkanom“, navode neimenovani posmatrači.

Oficiri ne očekuju smanjenje broja vojnika pri KFOR-u, a smatraju i da će biti potrebno da ova vojna misija ostane najmanje deset godina na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.