Dobrica Ćosić: Nikada ne bih predao Kosovo!

Izvor: Glas javnosti, 12.Jul.2012, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobrica Ćosić: Nikada ne bih predao Kosovo!

BEOGRAD - Pisac i akademik Dobrica Ćosić demantovao je pisanje nekih beogradskih medija da se ikada zalagao za "civilizovanu predaju Kosova", navodeći da je ta rečenica istrgnuta iz konteksta.

"Nikada nisam trgovao Kosovom. Nikada ga ne bih predao, ni civilizovano, ni ratom. Ono što je moja stara ideja, koju sam javno predlagao i obrazlagao, bila je - podela Kosova. Ili tačnije, teritorijalno razgraničenje sa Albancima", rekao je Ćosić za Novosti.

On je podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da se više od 40 godina bavi pitanjem Kosova, ali da nikada nije napisao da Kosovo treba civilizovano predati. "Ne razumem zašto me novine i dalje tako olajavaju, tumače i prevode. To je više od laži i prevare. Vade polurečenice, pa citiraju kao stavove".

Povodom njegovog navodnog stava "da Srbija mora da civilizovano preda Kosovo" Ćosić kaže da su se time jedno vreme bavili i najuticajniji balkanski pregovarači.

"Ta je ideja postala bliska i Zoranu Đinđiću. Ali to nije predaja Kosova. Nije ni prodaja", ukazao je Ćosić.On je takođe izrazio i zaprepašćenje "konstatacijom" novina da je "poslednjih meseci sve aktivniji u promociji svog stava" i da je to "u Beogradu javna tajna".

"Moja "promocija" se svodi na moj kućni rad, sređivanje rukopisa, pomalo pisanja i noćne šetnje uz Dunav", rekao je 92-godišnji pisac.

Ja bih priznala Kosovo kao nezavisnu drzavu ali treba da se tacno ucrtaju granice. Ne ove sadasnje koje siptari zele, nego one gde je albanska zemlja i gde zive vecinski albanci.Srpsku zemlju sa Srbima na njoj ne mozemo predati albancima .Tamo narod treba referendumom da glasa da li zeli da zivi sa albancima ili srbima.To zapravo znaci podelu jer albanci nemaju nikakvo pravo na srpsku teritoriju.Nisu je kupili a ne mogu ni srpski narod da kupe.Kakav je to demokratski zapad kada sve razume a radi protiv samo jednog naroda a to su srbi.Kako posle svega sto nam je zapad uradio treba da pristanemo na NATO i zasto nas prozivaju da volimo ruse.

Ti, Dobrice, pokazao si svoje pravo lice odavno! Da li sad nekom treba tvoje samoubilacko razmisljanje?! Nemoj molim te vise da branis Srpske interese, isti si ko Slobodan Milosevic sta god si branio otislo je dodjavola!
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.