Đuriću  zabranjen ulazak na KiM

Izvor: Politika, 01.Jul.2014, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đuriću zabranjen ulazak na KiM

LEPOSAVIĆ – Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, Marku Đuriću, kosovska policija je danas na prelazu Jarinje zabranila ulazak na teritoriju pokrajine.

Đurić je ocenio da se radi o flagrantnom kršenju sporazuma, nepošovanju dogovora o slobodi kretanja i kršenju svih principa koji su dogovoreni vezano za ovu tematiku.

„To neće bojim se ostati bez posledica i sasvim sigurno neće omesti institucije Srbije u normalnom funkcionisanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ali se isto tako bojim da je to loš signal kada je reč o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine”, rekao je Đurić na prelazu Jarinje.

„Zbog toga”, dodao je on, „apelujem na međunarodnu zajednicu da pomogne u prevazilaženju problema, naša želja je da se ne stvaraju dotane tenzije, da se problemi rešavaju kroz dijalog”.

„Niko nas neće sprečiti i zaustavljati u normalnom obavljanju našeg posla”, naglasio je Đurić, a upitan šta je razlog za njegovo zaustavljanje na Jarinju rekao je da je dobio „sramno obrazloženje” od policije da je iz Prištine stigla zabrana.

Đurić se nakon kraćeg zadržavanja na intergisanom prelazu koji se nalazi nadomak Raške vratio nazad.

Đurić je danas u Banjskoj trebao da položi kamen-temeljac za zgradu sa 12 stambenih jedinica, površine od po 41 kvadrata, koju finansira Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Đurić je trebalo da poseti Zvečan, Rudasko-metalurški kombinat Trepča, gde je trebalo da se susretne sa rukovodstvom kombinata i na kraju posete Kosovu razgovara i sa predstavnicima Srba sa severa Kosova.

Tanjug

objavljeno: 01.07.2014.
Pogledaj vesti o: Jarinje

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.