Đurić: Srbima brutalno oduzeto pravo glasa

Izvor: RTS, 11.Nov.2019, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Srbima brutalno oduzeto pravo glasa

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić reagovao je povodom toga što je Izborni panel za žalbe i predstavke naložio kosovskoj Centralnoj izbornoj komisiji da iz konačnih rezultata izbora izbaci glasove koji su stigli iz centralne Srbije.
Marko Đurić je ocenio da su srpski glasovi iz centralne Srbije poništeni bez ikakvog smislenog objašnjenja.

"Time je proterivanje našeg naroda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa Kosova i Metohije i zvanično politički tretirano kao neopozivo", rekao je direktor Kancelarije za KiM.
Direktor Kancelarije za KiM je rekao da moderna Evropa decenijama nije bila svedok "rasističke i šovinističke političke prakse" kakva se danas sprovodi na Kosovu.
"Srbima je brutalno oduzeto pravo glasa, čime su albanski separatisti ozvaničili aparthejd u našoj južnoj pokrajini", saopštio je Đurić. 
Pozvao je zemlje Zapadne Evrope da reaguju.
"Ovaj anticivilizacijski postupak Prištine ostaće zabeležen u evropskoj političkoj istoriji kao jedan od njenih najsramnijih trenutaka, i krajnje je vreme da zapadne 'lučonoše demokratije' preduzmu nešto kako bi ovo varvarstvo bilo obuzdano", naveo je Đurić.
Reagovala je i Srpska lista ocenjujući da je u pitanju najstrašnije prekrajanje izborne volje raseljenih Srba.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đurić: Uklanjanje glasova iz centralne Srbije je ozvaničenje aparthejda na Kosovu

Izvor: Danas, 11.Nov.2019

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić ocenio je danas da odluka kosovskih institucija da iz konačnog izbornog rezultata uklone glasove iz centralne Srbije koji su došli poštom predstavlja ozvaničenje aparthejda na Kosovu. Članak Đurić: Uklanjanje glasova iz centralne...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.