Đurić: Ne treba odbaciti ni razmenu teritorija

Izvor: N1 televizija, 18.Okt.2018, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Ne treba odbaciti ni razmenu teritorija

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić veruje da je vreme da se za kosovski problem nađe kompromisno rešenje koje bi zadovoljilo bar deo želja obe strane, ali dodaje da ne treba odbaciti ni razmenu teritorija ukoliko bi to vodilo rešenju.

Na panelu posvećenom dijalogu Beograda i Prištine na Beogradskom bezbednosnom forumu, Đurić je dodao da Srbija treba da deluje obazrivo kako bi se došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << do kompromisnog rešenja.

"Želimo rešenje koje će dovesti do nove paradigme između Srba i Albanaca. Ako postignemo dogovor oko dva važna otvorena pitanja – statusa i teritorije, ako uspemo da se rukujemo, uveren sam da će se odnosi Srba i Albanaca na Balkanu promeniti na bolje", ocenio je Đurić.

"Mi smo zaglavljeni u devedesetima, u konfliktu. Ljudi na Zapadu žele da vide progres i ona precene naš progras u toj želji. Ako želimo mir, onda ne možemo da kažemo da jedna strana sve dobija, a druga gubi sve. U miru - svi dobijamo", poručio je poslanik Samoopredeljenja Iljir Deda.

Izvor: Tanjug

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.