Đurić: Mi činimo sve što od nas zavisi

Izvor: Blic, 09.Okt.2014, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Mi činimo sve što od nas zavisi

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Srbija radi sve što od nje zavisi kada je u pitanju dinamika primene Briselskog sporazuma.

- Nama je u interesu da normalizujemo odnose sa institucijama u Prištini. Sve što piše u izveštaju (o napretku Srbije) odnosi se na primenu Briselskog sporazuma. Ono što u toj dinamici zavisi od nas, mi radimo - rekao je Đurić za Radio televiziju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije.

Promene ustava koje se spominju u Izveštaju, kako je naveo Đurić, ne odnose se na Kosovo već druga pitanja evropskih integracija.

- Nas pravni okvir je nešto što je datost. Predviđeno je da u jednom trenutku usvojimo ustavni zakon kojim će biti deefinisan položaj Kosova u sastavu Srbije. U jednom trenutko treba da uklopimo ono što je u političkom smislu dogovoreno, u naš pravni sistem da bi imali pravnu sigurnost dugoročno - precizirao je Đurić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Đurić: Mi radimo sve što je do nas

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2014

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je u četvrtak da Srbija radi sve što od nje zavisi kada je u pitanju dinamika primene Briselskog sporazuma...Primenjujemo Briselski sporazum: Marko Đurić.. .."Nama je u interesu da normalizujemo odnose sa institucijama u Prištini....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.