Đurić: Kurti ponovo preti Srbiji

Izvor: RTS, 26.Feb.2020, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Kurti ponovo preti Srbiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je za Kosovo Onlajn da Aljbin Kurti tendenciozno pitanje nelegalno formirane kosovske vojske koristi za pretnje Srbiji i srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.
Marko Đurić je rekao da je to kulminiralo najavom da će uvesti obavezno služenje vojnog roka, a sada tu temu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koristi i za politički obračun sa suparničkim političkim strankama u Prištini.

"Ne želeći da budem uvučen u međualbanske političke borbe za moć i uticaj, podsetiću samo da Srbija smatra da je Kfor jedina legalna oružana sila u našoj južnoj pokrajini, u skladu sa Rezolicijom 1244 Saveta bezbednosti UN. Stoga su i garancije Kfora i NATO-a da takozvana kosovska vojska neće imati pristup opštinama sa srpskom većinom na severu pokrajine jedini moguć racionalan stav po ovom pitanju", istakao je Đurić.
Prema njegovim rečima, svaki drugačiji stav za posledicu bi imao drastično pogoršanje bezbednosnih prilika u regionu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.