Đurić: Divljačke pretnje nas neće uplašiti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2017, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Divljačke pretnje nas neće uplašiti!

Osuda napada na predstavnike srpske liste

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić najoštrije je danas osudio, kako je naveo, "divljačku" pretnju i napad na predstavnike Srpske liste koji su lepili plakate u Leposaviću i poručio da je napadaču Aleksandru Jablanoviću mesto iza rešetaka.

Đurić odbrusio Haradinaju: Zbog sve agresivnijih pretnji zaslužuje tretman u ZDRAVSTVENOJ USTANOVI

Prema rečima Ðurića, napad je izveden >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "u maniru albanskih ekstremista" koji su na sličan način zastrašivali Srbe pre deceniju i po.

- Nažalost vidimo da nema sudskog epiloga. Tužilac, Albanac, nije preporučio nešto što bi u takvoj situaciji bilo sasvim normalno i i skladu sa propisima koji važe u celom svetu, a to je zadržavanje. Kao da se ništa nije desilo - istakao je Ðurić.

On je naglasio da ovo neće i ne treba da zastraši Srbe na Kosovu i Metohiji.

Srbi na KiM na ovakve i slične pretnje treba da odgovore snagom, jedinstvom i što masovnijim izlaskom da podrže jedinu srpsku listu koja garantuje očuvanje veze sa Beogradom, prisustva Srbije na KiM.

- I ovaj slučaj pokazuje da se na ovim izborima Srbi na KiM izjašnjavanju između dve liste. Jednu koju im predlaže Beograd, to je jedino Srpska Lista, i drugih koje je na ovim izborima kandidovala Priština i koje za cilj imaju da srpske glasove iskoriste za stvaranje takozvane Vojske Kosova, utvrđivanje takozvanih granica lažne države Kosova - objasnio je Ðurić.

On je poručio da Srbija neće i nema pravo da ćuti na tako nešto, a da je razbojnicima poput Jablanovića mesto iza rešetaka.

Kada vladavina prava bude u punom smislu reči dostupna svim građanima siguran sam da će tako biti i na Kosovu i Metohiji.

Jablanović je, u nedelju uveče, pretio pištoljem aktivistima Srpske liste u Leposaviću.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.