Đilas: Naš plan je da Vučića nema na vlasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2019, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Naš plan je da Vučića nema na vlasti

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas kaže da njegova stranka ima plan za, kako kaže, rešenje konflikta na Kosovu i Metohiji, a to je pomirenje sa albanskim narodom, ali da taj plan podrazumeva da na vlasti u Srbiji nema Aleksandra Vučića.

Komentarišući izjavu predsednika Aleksandra Vučića koji je rekao da su sem njega neki plan o Kosovu izneli samo Dobrica Ćosić i Zoran Đinđića, Đilas kaže da on ima plan koji predviđa da nema više besmislenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << taksi, ali i da Srbija omogući svim Albancima" da najnormalnije prolaze preko teritorije Srbije kada putuju ka Evropi".

Đilas je na konferenciji za štampu ispred zgrade Predsedništva kao plan definisao i konstataciju da u ovom trenutku status Kosova nije nešto oko čega mogu da se dogovore srpski i albanski narod, ali da je potrebno da se reši pitanje imovine, zaštite crkvenih objekata, i uspostavi saradnja u oblasti kulture, prosvete, univerziteta, sporta

Sve to smatra on podrazumeva da predsednik Vučić više ne bude na vlast, kao ni u Prištini Ramuš Haradinaj i Hašim Tači.

Mirković: Đilasov plan čista demagogija

Jedini plan Đilasa je da se i preostalo stanovništvo koje tamo živi raseli, ocenjuje šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković.

"Neverovatno mi je da Đilas nudi neki novi plan koji sa realnošću nema veze i koji je jedna čista demagogija, a koji je još jedan u nizu pokazatelja kako olako shvata politiku i probleme sa kojima se suočavaju Srbi na KiM", rekao je Mirković na konferenciji za medije komentarišući plan koji je Đilas danas predstavio.

Paradoksalno je što, kaže Mirković, Đilas govori o rešavanju kosovskog problema, u čije je vreme njegov saradnik Vuk Jeremić pravio granicu između Srba i Srba, kada je pitanje KiM prebačeno iz UN-a u EU, kao i kada je Jeremić postavio pitanje o nezavisnosti tzv. Kosova pred Međunarodnim sudom pravde.

"Odgovor Međunarodnog suda pravde bilo je na strani nezavisnosti tzv. Kosova i time je ta takozvana nezavisnost dobila legitimitet, na šta se Hašim Tači i Ramuš Haradinaj i danas pozivaju i tom odlukom nam mašu u svim institucijama gde god da pokušavaju da od Kosova naprave stvarnu državu", rekao je Mirković.

Čije interese Đilas zastupa, smatra Mirković, najbolje pokazuje činjenica da je Redžep Hoti, prvi saradnik Tačija i Haradinaja, zajedno šetao sa pristalicama "1 od 5 miliona" u Novom Pazaru.

"Đilas se na KiM kreće bez ikakve pratnje, daje intervjue za njihove medije na naslovnoj strani, dok naša deca strepe kada odlaze u školu, kamenuju se naši kombiji i autobusi...", naveo je Mirković.

On se osvrnuo i na izjave koje su danas predstavnici Odborničke grupe SzS izneli ispred opštine Zvezdara o ugovoru sa izvođačem za Trg Republike i kazao da je njihova politika zasnovana na iznošenju neistina i da je to, kako kaže, nastavak njihove neodgovorne politike.

"Ne znam kako uzeti za ozbiljno izjavu Nikole Jovanovića koji se lažno predstavljao kao šef najveće odborničke grupe u sastavu grada koju čine 18 odbornika, dok SNS čini čak 60 odbornika, koji se nije pojavio ni na jednoj sednici i kome je šef milioner Vuk Jeremić učesnik jedne od najvećih svetskih korupcionih afera", naveo je Mirković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đilas: Imamo rešenje konflikta na Kosovu i Metohiji

Izvor: RTS, 19.Sep.2019

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kaže da njegova stranka ima plan za, kako kaže, rešenje konflikta na Kosovu i Metohiji, a to je pomirenje sa albanskim narodom, ali da taj plan podrazumeva da na vlasti u Srbiji nema Aleksandra Vučića. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.