Direktor VOA: Priština preti celom regionu

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2012, 06:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor VOA: Priština preti celom regionu

Direktor Vojnoobaveštajne agencije (VOA) Dragan Vladisavljević ocenio je da bi eventualni "ishitreni potez" Prištine u ostvarivanju njenih maksimalističkih ciljeva mogao ozbiljno da ugrozi bezbednost na Kosovu i regionu.

Vladisavljević je za "Večernje novosti" rekao da stranke i pokreti u pokrajini koji se protive dijalogu Beograda i Prištine ili zalažu za teritorijalno ujedinjenje svih Albanaca u regionu mogu da izazovu nove incidenate.

"Na političkoj sceni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u pokrajini jačaju stranke i pokreti koji su isključivi, protive se dijalogu Beograda i Prištine ili se zalažu za teritorijalno ujedinjenje svih Albanaca u regionu. Takve tendencije mogu da dovedu do novih incidenata", rekao je Vladisavljević.

Upitan koje su najopasnije ekstremističke grupe na Kosovu, Vladisavljević je rekao da posebno zabrinjava porast broja religijskih ekstremista, koji su, kako je naveo, spremni da se za ostvarivanje svojih radikalnih ideja bore i nasilnim sredstvima.

Vladisavljević je, na pitanje koliko Srbiji preti opasnost od etničkog i verskog ekstremizma, rekao da VOA te oblike ekstremizma prati kao regionalnu pojavu.

Prema njegovim rečima, ključne bezbednosne pretnje u regionu su svi oblici ekstremizma, organizovani kriminal, proliferacija naoružanja i vojne opreme i opasnih materijala, migracije i međunarodni terorizam.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.