Diplomatska borba za KiM: Šta su aduti SRBIJE?

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2018, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diplomatska borba za KiM: Šta su aduti SRBIJE?

U diplomatskoj borbi Srbija ima vazne argumente na svojoj strani

Svaka zemlja bilo u Evropi, bilo u svetu, koja ima problem na svojoj teritoriji, može da posluži Srbiji u diplomatskoj borbi za KIM.

- Ukazivanje i apelovanje na interes tih država jer je očigledno da jednom broju država ne odgovara da Kosovo bude nezavisno - kaže Neven Cvetićanin.

Velika EVROPSKA SILA nam zabila nož u leđa! >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbiji se sprema STRAVIČAN UDAR! Šiptari MASOVNO SLAVE!

Sa takvim državama treba jačati diplomatske odnose, ali i saradnju.

- Pomoć tim zemljama na međunarodnom planu. Podrška tim zemljama tamo gde je njihov interes zastupljen - kaže Zoran Milivojević.

Svaki glas u SB UN kažu sagovornici podjednako vredi. Tako svaka pa i najmanja država koja prizna da je priznanjem nezavisnog Kosova pogrešila jeste diplomatska pobeda Srbije. Diplomatijom bi trebalo:

- Da podignemo sa klupe sve ljude koji mogu da doprinesu da taj proces ne ide negativno za Srbiju -  ističe Cvetićanin.

- Ta diplomatija na nižem nivou može mnogo toga da uradi. To je fundament diplomatije. Ona treba da razjasni te stvari svom kolegi bilo Kinezu, Norvežaninu, Francuzu, kome god - kaže Srećko Đukić.

Manevarski prostor Srbije nije pozamašan. Naprotiv.

- Naš osnovni srpski interes na KiM jeste da ono na neki način makar tom paukovom mrežom ostane vezano za Srbiju -  dodaje Đukić.

TEROR NAD SRBIMA SA KiM NE PRESTAJE: Nаpаd nа аmbulаntu Zdrаvstvenog centrа Prizren

 - Primenjivanje svih mehanizama da srpski narod tamo ostane i da imamo kontrolu severa Kosova. Sto je veoma važno, posebno sada u finalizaciji pregovora - kaže Milivojević.

- međunarodno pravo bez obzira što se ono po potrebi ignoriše.

Ali, određen broj važnih i velikih zemalja koje Kosovo nikada nisu priznale poput- Kine , Rusije , Indije, Brazila, Indonezije. Za prethodnih 18 godina Srbija ili nije vodila ili je izgubila brojne diplomatske bitke, ali ostala je i jedna činjenica - vlasti u Prištini i dalje pokušavaju da dokažu da je Kosovo nezavisno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.