Dijalog je u korist Beograda, ali i Prištine

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2015, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dijalog je u korist Beograda, ali i Prištine"

Kosovo ne treba da gleda dijalog Beograda i Prištine kao nešto što pomaže samo Srbiji, izjavio je predstavnik EU u Prištini Samuel Žbogar.

- Integracija u EU je najbolji put da bi inspirisao obe strane za jedan aktivniji dialog. Kosovo vidi taj dialog samo kao mogućnost za napredak Srbije - rekao je Žbogar na konferenciji za novinare koju je organizovao BIRN.

Istakao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bi Pristina u svemu tome trebalo da gleda i svoju korist, posebo kada je reč o njenom evropskom putu.

Značajno je, kaže, da taj dijalog bude na visokom nivou i bez kritičkih tonova kada je u pitanju sprovođenje Briselskog sporazuma.

- Podsetimo se da su donedavno ljudi gubili živote, a danas se zakoni Kosova  sprovode. Imamo gradonacelnike opstina na severu koji rade po kosovskim zakonima, imamo predstavnike Srba u Kosovskim institucijama, nemamo više barikade na severu - rekao je Žbogar napomenuvši da je on kod reke Ibar "više simbolična".

Imamo i integrisane paralelne strukture ili u procesu integrisanja u kosovskoj policiji, naveo je Žbogar.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.