Devojčica sa Kosova i dama iz Frankfurta

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2013, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica sa Kosova i dama iz Frankfurta

Zasuzile su oči Ive Jelenković, a iz Beograda dok je preuzimao u Dopisništvu "Vesti" donacije namenjene njegovom jednoipogodišnjem unuku Sergeju Milićeviću, obolelom od tumora na mozgu. Mališan, miljenik čitalaca "Vesti", ali i štićenika, od marta prošle godine je u Istanbulu gde treba da bude operisan kada završi drugi ciklus od 22 hemioterapije.

Izlečena: Kristina Milutinović

 

Sa mnogo intresovanja slušao je brižni deda o 13-godišnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kristini Milutinović iz Leposavića koja je tešku bitku sa leukemijom započela u Rimu u isto vreme kad i Sergej u Istanbulu. Ona ju je uspešno okončala. Presađena joj je kostna srž, a nedugo po povratku na Kosovo došla je u beogradsko Dopisništvo "Vesti" da nam saopšti da prilog od 200 AUD, koji je mesecima čekao njen povratak, želi da pokloni.

 

Objasnila i zašto baš malom Sergeju. Dok je bila u Italiji čitala je Humanitarni most i često su na istoj strani bili ona i ta preslatka, kako je rekla, u početku beba, a sada već dečak. Sa žaljenjem što se Sergejevo lečenje produžilo, želela je ovom donacijom da mu pošalje delić sreće koju je nju pratio i da se što pre vrati kući, bratu, deki, baki...

 

Mali borac: Sergej Milićević

 

Drugu donaciju, vrednu 50 evra, poslala je čitateljka S. N. iz Frankfurta, takođe sa najboljim željama.

- Mogu samo da se zahvalim i devojčici sa Kosova i dami iz Frankfurta. Moj unuk bi tebalo do avgusta da završi hemioterapije. Nedavno je sa roditeljima bio nedelju dana u Beogradu. Toliko traje pauza posle svake četvrte terapije. Raste, razvija se i fizički i mentalno, pravi je nestaško... Ostaje nam da se nadamo da će operacija uspeti i on ozdraviti kao Kristina, a dobri ljudi i dalje pomagati da se troškovi lečenja pokriju - rekao je zahvalan Iva Jelenković.

 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.