Deset autobusa vraćeno sa Končulja

Izvor: RTS, 19.Apr.2019, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deset autobusa vraćeno sa Končulja

Kosovska policija na administrativnom punktu kod Končulja nije dozvolila prolazak nekoliko stotina Srba u deset autobusa, koji su krenuli u Beograd na miting "Budućnost Srbije".
Direktor gimanazije u Gnjilanu Zoran Stojanović potvrdio je RTS-u da su među vraćenim autobusima i zaposleni te škole, dodajući da policija autobusima nije dozvolila prolazak zbog navodno nekompletne dokumentacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Zaposleni gimanzije su se nakon nekoliko sati čekanja vratili svojim kućama, a isto su učinili i zaposleni u drugim institucijama", rekao je Stojanović.
Sedam vraćenih autobusa prevozilo je ljude iz opštine Gnjilane, a u tri su bili žitelji opštine Vitina.
Stojanović je dodao da su jedan autobus vratili pripadnici MUP-a Srbije zbog osiguranja.
Portparol kosovske policije u regionu Gnjilana Ismet Hasani preneo je RTS-u da je iz Kosovskog Pomoravlja put Beograda jutros krenulo 17 autobusa. On nije mogao da potvrdi koliko je vraćeno, jer se radi o nadležnosti granične policije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kosovski graničari zabranili Srbima put u Beograd

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2019

BEOGRAD - Kosovska policija na administrativnom punktu Končulj između centralne Srbije i Kosova i Metohije danas nije dozvolila prolazak nekoliko stotina Srba u deset autobusa, koji su krenuli u Beograd na miting "Budućnost Srbije".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.