Demonstranti s Kosova napali snimatelja Tanjuga

Izvor: RTS, 09.Feb.2015, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti s Kosova napali snimatelja "Tanjuga"

Demonstranti sa Kosova, koji u Briselu protestuju protiv dijaloga Beograda i Prištine, napali su snimatelja "Tanjuga" kada je pokušao da ih snimi. Premijer Vučić osudio napad.
Napad se dogodio kada se ekipa Tanjuga približila grupi od tridesetak kosovskih Albanaca, koji su protestovali na trgu Šuman, prenosi ta agencija.
Tanjugovi izveštači su se predstavili i pitali da li bi neko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << hteo da da izjavu o tome zašto su se okupli i zbog čega protestuju.
Na to se jedan od demonstranata izdvojio i bez ikakvog povoda udario šamar snimatelju Marku Trošiću, kome je od udarca rasečena usna.
Napadača su potom obuzdali ostali učesnici protesta, a belgijska policija, koja je posmatrala ceo događaj, posavetovala je ekipu Tanjuga da se skloni, a snimatelja pozvala da, ukoliko želi, podnese prijavu protiv napadača.
"Ovo je Brisel, nismo navikli na ovakve stvari", rekao je policijski inspektor izveštaču Tanjuga.
Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji je u Briselu, osudio je napad na snimatelja Tanjuga.
"Očekujem da će belgijska policija obaviti svoje posao", rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa Johanesom Hanom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.