Demolirana kuća povratnika kod Istoka

Izvor: RTS, 09.Maj.2017, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demolirana kuća povratnika kod Istoka

Povratniku Blagoju Zuviću iz Donjeg Dragoljevca kod Istoka, sinoć je demolirana kuća, saopštilo je kosovsko Ministarstvo za zajednice, pozivajući se na informacije koje je dobilo od svojih predstavnika sa terena u Istoku.
Na kući, čija je primopredaja bila u petak, izbijeni su gotovo svi prozori i oštećen je zid na ulaznim vratima. 

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je ovo klasičan pokušaj da se Zuvić ponovo natera da napusti svoje imanje i samim tim stavi do znanja kako povratnicima tako i Ministarstvu za zajednice i povratak da izgradnja i obnova kuća povratnicima ne nailazi na odobravanje onih koji žele da povratnika na Kosovu bude sve manje.
"Mi nastojimo i nastojaćemo da stvorimo uslove dostojne za život onima koji su se na Kosovo vratili, i u tome nas neće niko sprečiti. Čin koji se dogodio sinoć je još jedna opomena da neće biti lako da vratimo sve koji žele da se vrate, što nikako nije dobro", istakao je Jevtić.
Dodao je da Ministarstvo neće odustati od povratka raseljenih i namere da im obezbedi normalne uslove za život uprkos tome što se ovakvi incidenti ponavljaju.
"Ono što želim da istaknem jeste da pored najoštrije osude svega što se sinoć u Donjem Dragoljevcu dogodilo, pozovem i ostale da incidente na povratnike osude. Nadležne pozivam da prestupnike privedu pravdi jer iskreno mislim da je mir i zajednički suživot želja većine građana Kosova", rekao je Jevtić.
Ovo je drugi put kako se zastrašuje ovaj isti povratnik, prvog puta je to bilo kada mu je započeta kuća. Blagoje Zuvić se nalazi u Dragoljevcu, a tokom ove nedelje je trebalo da mu se kuća opremi nameštajem.
Slučaj je prijavljen policiji koja je izašla na lice mesta i izvršila uviđaj.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ZASTRAŠIVANJE NA KOSMETU: Ekstremisti demolirali kuću Srba povratnika

Izvor: Kurir, 09.Maj.2017

...Povratniku Blagoju Žuviću iz Donjeg Dragoljevca kod Istoka preksinoć je demolirana kuća, saopštilo je kosovsko Ministarstvo za zajednice, pozivajući se na informacije koje je dobilo od svojih predstavnika s terena u Istoku..Na kući čija je primopredaja bila u petak izbijeni su gotovo svi prozori...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.