Da su otvorena poglavlja o slobodi medija...

Izvor: B92, 14.Dec.2015, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da su otvorena poglavlja o slobodi medija..."

Lider DS Bojan Pajtić rekao je da je za građane dobra vest što će biti otvorena pregovaračka poglavlja o normalizaciji odnosa sa KiM i finansijskoj kontroli.

Ipak, on je naglasio da bi bolja vest bila da su otvorena poglavlja o slobodi medija ili vladavini prava.

"Bolja vest bi bila da su otvorena poglavlja o slobodi medija ili vladavini prava, jer su ona u suštinskom smislu preduslov za razvoj društva i države. Suštinski poglavlje o Kosovu i Metohiji je već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvoreno i tu nema ničeg novog", rekao je Pajtić novinarima na trbini na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

On je dodao i da će se DS zalagati da proces pristupanja EU bude što brži i efikasniji.

Srbija danas, gotovo dve godine nakon formalnog pokretanja pristupnih pregovora sa EU, otvara dva od ukupno 35 poglavlja u pregovorima o članstvu u EU na Međuvladinoj konferenciji u Briselu, u kojoj učestvuje srpska delegacija na čelu s premijerom Aleksandrom Vučićem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.