DA, TO JE TOGO: 15. zemlja koja više NE PRIZNAJE KOSOVO

Izvor: Mondo, 25.Avg.2019, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA, TO JE TOGO: 15. zemlja koja više NE PRIZNAJE KOSOVO

Togo je 15. zemlja koja je povukla priznanje tzv. Kosova, izjavio je večeras ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Šef srpske diplomatije je na TV Pink rekao da je ta nota doneta 28. juna na Vidovdan, tako da je to ta misteriozna zemlja čija odluka o povlačenju priznanja je Dačić najavio pre desetak dana.

Dačić: Predsednik Palaua >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Beogradu, pa zaključite sami

Tada je Dačić, gostujući u Jutarnjem dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS), rekao da nije saopšteno odmah da se ne bi tumačilo kao "inaćenje Kvinti", pet najmoćnijih zemalja Zapada koje su diplomatski zahtevale da se prestane sa akcijom nagovaranja zemalja po svetu da "otkače" Prištinu.

Slovenija: Traže povlačenje priznanja Kosova

Dačić je dodao da je ta, tada neimenovana, zemlja već uputila notu Prištini o svom stavu i da Srbija neće obustaviti svoju diplomatsku kampanju.

"Digli se" Italijani: Poništite priznanje Kosova!

Ivica Dačić je naveo kako da u ovom trenutku manje od 100 država priznaje Kosovo.

"Ne prestajemo sa tom politikom. Te zemlje sada same preispituju. Ne možemo sada da im javimo: odustanite od svega toga, to bi bilo neozbiljno", rekao je Dačić.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

DAČIĆ POTVRDIO Togo je 15. zemlja koja je povukla priznanje Kosova

Izvor: Blic, 25.Avg.2019

- Togo je 15. zemlja koja je povukla priznanje Kosova - potvrdio je večeras ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na Pink televiziji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.