D S S: Pregovori kobni za Srbe na KiM!

Izvor: S media, 03.Okt.2011, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D S S: Pregovori kobni za Srbe na KiM!

Srbija bi pod hitno morala da prekine pregovore sa Prištinom, jer oni samo štete položaju Srba koji žive na teritoriji Kosova i Metohije, ocenjuju u Demokratskoj stranci Srbije.

- Dijalog između Beograda i Prištine bi trebalo hitno prekinuti, jer dovodi do pogoršanja položaja Srba na teritoriji Kosova i Metohije - rekao je portparol Demokratske stranke Srbije (D S S) Petar Petković na današnjoj konferenciji za novinare.

- Opravdanje pod kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Borislav Stefanović vodi pregovore za bolji život Srba ne stoji, jer ubijeni Srbin u Orahovcu, ranjeni Srbin u Orahvocu, pretučen Srbin u Osojanima i puškaranje po golorukom narodu ne govore tome u prilog. Euleks bi trebalo da napusti teritoriju Kosova, jer je očigledno da radi u korist Hašima Tačija. Pregovore bi trebalo vratiti pod pokroviteljstvo Unmika i trebako bi prekinuti politiku "Evropa nema alternativu", jer je ona u suprotnosti sa politikom očuvanja srpskog nacionalnog interesa - smatra Petković.

On je ocenio da Srbi na KiM na barikadama svojim životima brane Srbiju i njihovi energični potezi su jedini koji stoje ispred Rezolucije 1244 i Ustava Republike Srbije.

Dijalog Beograda i Prištine vodi jedino uspostavljanju dobrosudedskih odnosa sa takozvanom državom Kosovo, smatra Petković.

Ubijen Srbin kod Orahovca!

Ministarstvo za KiM: Euleks da istraži ubistvo Srbina

Tadić pozvao građane da učestvuju na popisu (VIDEO)

Na današnjoj konferenciji za novinare, predstavnici Koštuničnih demokrata komentarisali su i situaciju u Vojvodini povodom aktuelnog popisa stanovništva i plakata sa tekstom "Izjasni se kao Vojvođanin".

- D S S odavno upozorava da usvajanje Statuta Vojvodine i usvajanje amandmana na Zakon o javnoj svojini predstavlja "Pandorinu kutiju" koja vodi stvaranju države u državi - kaže Vladimir Jovanov, vojvođanski funkcioner D S S-a. - U Vojvodini se ništa ne dešava bez znanja Bojana Pajtića i Nenada Čanka. Pozivanje na regionalni identitet je samo opravdanje, jer niko nije pozvao Banaćane i Sremce već samo stanovnike Vojvodine da se izjasne o nacionalnom identitetu. Stanovnici Vojvodine se mogu izjašnjavati kao Liliputanci, džedaji i Vojvođani, ali to je duhovito jedino za aktiviste koji bilbordima i fejsbuk grupama žele da dovedu do raspračavanja Srbije.

Jelena Brkić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS: Bilbordi za rasrbljavanje Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2011

NOVI SAD -..Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da je poziv građanima koji žive na teritoriji Vojvodine da se na popisu izjasne kao "Vojvođani" pokušaj stvaranja nove države i nacije u pokrajini...Portparol pokrajinskog odbora DSS Milenko Jovanov rekao je na konferenciji za novinare...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

DSS: Pokušaj stvaranja nove države

Izvor: RTS, 03.Okt.2011

Poziv građanima koji žive na teritoriji Vojvodine da se na popisu izjasne kao "Vojvođani" pokušaj je stvaranja nove države i nacije u Pokrajini, ocenjuju u DSS-u...Demokratska stranka Srbije ocenila je da je poziv građanima koji žive na teritoriji Vojvodine da se na popisu izjasne kao "Vojvođani"...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.