Četiri godine od mitinga za Kosovo

Izvor: Vesti-online.com, 21.Feb.2012, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri godine od mitinga za Kosovo

Četiri godine je prošlo od mitinga "Kosovo je Srbija", nakon koga su izbili neredi na ulicama Beograda. Tada je zapaljena američka ambasada, a Beograd razlupan. U neredima te večeri poginuo je jedan od učesnika protesta Zoran Vujović.

Suđenje je, posle reforme pravosuđa, počelo iznova zbog promene sudije. Saslušan je okrivljeni, urađena su veštačenja i ispitana je većina predloženih svedoka, kaže portparolka Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
"Na narednom glavnom pretresu u aprilu predviđeno je ispitivanje četiri svedoka iz ambasade, ako ne bude novih dokaznih predloga. Ovaj krivični postupak će biti završen u najskorije vreme", rekla je Ristićeva.

Neredi na ulicama počeli su još dok je trajao miting "Kosovo je Srbija", na kom je govorio tadašnji premijer Vojislav Koštunica, kao i Tomislav Nikolić, tada zamenik predsednika opozicione Srpske radikalne stranke. Predsednik Srbije Boris Tadić bio je tada u službenoj poseti Rumuniji.

Na meti izgrednika nisu bila samo strana predstavništva, već i prodavnice u centru grada. A kako je Beograd pustošen te večeri najbolje se vidi na amaterskom snimku koji je osvanuo na sajtu Jutjub pod nazivom "Kosovo za patike". Dve devojke s torbama natrpanim kradenom robom krstarile su od Terazija do Slavije.

Iznenađene popularnošću snimaka njihove krađe, devojke su se narednog dana branile da su radile ono što i "svi ostali" i da su u grad došle samo zbog Kosova. Glavne zvezde snimka “Kosovo za patike” osuđene su zbog krađe u Prvom opštinskom sudu u Beogradu na po deset godina zatvora, uslovno na četiri godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.