Čeku negira intervenciju na severu

Izvor: B92, 15.Apr.2013, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeku negira intervenciju na severu

Beograd -- Ministar Bezbednosnih snaga Kosova Agim Čeku kaže da kosovske snage pod njegovom komandom ni u kom slučaju neće silom pokušati da osvoje srpske opštine.

"BSK služi svim građanima bez obzira na etničku pripadnost. Mi smo veoma privrženi ideji da povećamo broj Srba unutar BSK-a i ... siguran sam da će srpska zajednica postepeno promeniti način pristupa prema BSK i da će je smatrati za snagu dobrobiti", rekao je Čeku u intervjuu za "Naše novine".

Na pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da li se može dogoditi vojna intervencija na severu Kosova, Čeku je kazao da se Kosovo opredelilo za mirno rešenje problema severa Kosova i da će ostati privrženo takvom rešenju.

On je rekao da očekuje da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen.

"Siguran sam da obe strane mogu da dostignu konstruktivan kompromis koji ne zahteva od jedne strane da odustane od nečega. Ovaj dijalog je namenjen pronalasku dugoročnog rešenja i može da nam se ponekad čini da on ne ide onom brzinom i dinamikom koju smo predvideli", kazao je Čeku.

On je rekao da je Kosovo jedina država u regionu bez potpisanog Sporazuma o liberalizaciji viza.

"Mi se trudimo da ispunimo sve uslove za dobijanje liberalizacije viza", kazao Čeku i izrazio nadu da će u bliskoj budućnosti građani Kosova putovati u inostranstvo kao i ostali građani regiona.

"Dobar odnos između zemalja je dvosmerna ulica i obe strane treba da ulažu napore u uspostavljanju i održavanju dobrih odnosa", kazao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čeku negira intervenciju na severu

Izvor: RTV Pink, 15.Apr.2013

. . . Ministar Bezbednosnih snaga Kosova Agim Čeku kaže da kosovske snage pod njegovom komandom ni u kom slučaju neće silom pokušati da osvoje srpske opštine. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.