Čeku i Zurapi kontradiktorno svedočili o Ljimaju

Izvor: Glas javnosti, 28.Avg.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeku i Zurapi kontradiktorno svedočili o Ljimaju

PRIŠTINA - Dvojica nekadašnjih komandanata tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Agim Čeku i Bisljim Zurapi svedočili su različito i kontradiktorno pred međunarodnim tužiocima u vezi sa slučajem "Klečka'', u kojem se Fatmir Ljimaj sa još devet osoba sumnjiči za ratne zločine.

Dok je aktuelni ministar Bezbednosnih snaga Kosova Agim Čeku rekao pred tužiocem Olivijeom Bovaletom (Olivier Beauvalleta) da je na sednici glavnog štaba OVK odlučeno da Ljimaj i još nekoliko drugih oficira >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << odu u Albaniju kako bi pripremili vojnu akciju "Strela'', u izjavi drugom tužiocu Mauriciju Salustri rekao je da Ljimaj nije bio u kombinaciji da ide za Albaniju, objavio je prištinski Koha ditore.

Čeku i Zurapi su različito iznosili činjenice kada je reč o susretu komandanata OVK u mestu Jezerce, Čeku je naime rekao da je na tom sastanku učestvovao Fatmir Ljimaj, dok je Zurapi tvrdio suprotno.

Kontradiktorne izjave Čekua i Zurapija dovode u sumnju istinitost tvrdnje Fatmira Ljimaja da on u vreme u koje su činjeni zločini za koje je optužen uopšte nije bio na Kosovu, već u Albaniji.

Ove nedelje u Okružnom sudu u Prištini održano je ročište na kojem su saslušavani svedoci, pa i sam Ljimaj, oko potvrđivanja optužnice koju su izneli međunarodni tužioci Euleksa. Advokati deset bivših pripadnika OVK koje je tužilac Mauricio Salustro optužio za ratne zločine i zlostavljanje zatvorenika, tražili su od sudije Euleksa da odbaci optužnicu kao neosnovanu i neargumentovanu.

Iz Euleksa je saopšteno da će odluka o potvrđivanju ili odbacivanju optužnice biti doneta što je moguće pre.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.