Čeku: Proslavićemo oslobađanje Ramuša Haradinaja

Izvor: Press, 18.Nov.2012, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeku: Proslavićemo oslobađanje Ramuša Haradinaja

Ministar bezbednosnih snaga Kosova Agim Čeku izjavio je danas za Radio televiziju Kosova (RTK) da će se i Ramušu Haradinaju prirediti doček kakav su u Hrvatskoj organizovani generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, kada 29. novembra, kako je rekao, bude oslobođen svih optužbi

Haški tribunal je najavio da će 29. novembra biti obelodanjena odluka u predmetu protiv Ramuša Haradinaja, Idriza Baljaja i Ljaha Brahimaja, koji su u prvostepenom postupku, okončanom 3. aprila >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << 2008. godine, oslobođeni svih optužbi.

Međutim, drugostepeno veće, prvi put u istoriji Haškog tribunala, odlučilo je da se ponovi suđenje po nekim od tačaka optužnice.

"Svaka druga odluka (osim oslobađanja) biće nepravedna", ocenio je Čeku za RTK.

I Ahmet Isufi, potpredsednik Haradinajeve stranke Alijansa za budućnost Kosova, veruje da će Haradinaj biti oslobođen svih optužbi.

"On će biti na Kosovu, slobodan kao i svaki drugi građanin Kosova koji je doprineo tome da zemlja bude slobodna", kazao je Isufi.

I saborci Haradinaja iz operativne zone bivše OVK za Metohiju (Dukađina) duboko veruju da će njihov komandant i bivši premijer Kosova biti proglašen nevinim po svim tačkama optužnice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čeku: Proslavićemo oslobadjanje Haradinaja

Izvor: Beta, 18.Nov.2012

PRIŠTINA, 18. novembra 2012. (Beta) - Ministar bezbednosnih snaga Kosova Agim Čeku izjavio je u nedelju za Radio televiziju Kosova (RTK) da će se i Ramušu Haradinaju prirediti doček kakav su u Hrvatskoj orga.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.