Čeda: Kosovo kao sused - realnost Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 07.Apr.2013, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeda: Kosovo kao sused - realnost Srbije

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je danas da se zalaže za postizanje dogovora sa Prištinom, jer se time omogućava trajan mir u regionu, a Srpskoj naprednoj stranci (SNS) poručio da ne treba da joj bude važniji red unutar stranke od reda u zemlji.

Jovanović: Postići dogovor sa Prištinom  

"Od SNS očekujem da nakon sutrašnjeg predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << razmišljaju o budućnosti i preuzmu težinu problema koji prate njihovo političko delovanje", rekao je Jovanović nakon što je završio sastanak sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem o dijalogu Beograda i Prištine.

 

Jovanović je rekao da je Kosovo danas susedna država i da je to realnost.

 

"Nisam srećan zbog toga ali to govorim zato što ne želim novo Kosovo unutar Srbije", kazao je Jovanović.

 

On je vlastima poručio da treba da preuzmu teret odgovornosti i ako treba izgube svoje funkcije.

 

"Neka budu oni ti koji će biti upamćeni kao nešto što je najlošije među nama, ali neka Srbija dobije svoju perspektivu ili neka se povuku", kazao je Jovanović.

 

Lider LDP-a je rekao da nema razumevanja ni za predsednika Srbije Tomislava Nikolića jer je znao koji ga problemi očekuju kada je izabran. Jovanović je kazao da "nema razumevanja" ni za saopštenje Srpske pravoslavne ckrve, kojoj je poručio da svoj stav nije mogla da potpiše u ime svih vernika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.