CIK će sutra objaviti konačne rezultate izbora na KiM

Izvor: B92, 07.Nov.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIK će sutra objaviti konačne rezultate izbora na KiM

Priština -- Predsednica Centralne izborne komisije Valjdete Daka najavila je da će sutra objaviti konačne rezultate vanrednih izbora održanih na Kosovu 6. oktobra.

Ona je za RTK rekla da, prema svim informacijama koje imaju Centar za brojanje i rezultate i Sekretarijat CIK, sutra sledi objavljanje konačnih rezultata.

Objasnila je da nakon objavljivanja rezultata sledi period tokom kojeg političke stranke, odnosno kandidati, mogu da se prvo žale Komisiji za žalbe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i prigovore (IPPŽ), a potom i kosovskom Vrhovnom sudu , a ako bude žalbi i prigovora, ova faza može potrajati od sedam do osam dana.

"IPPŽ i Vrhovni sud možda mogu doneti odluke o ponovnom prebrojavanju glasova, medutim ja mislim da više nema mesta za žalbe, ali to zavisi od stranaka ili kandidata koji mogu da misle da im je učinjena neka nepravda", rekla je Daka, prenosi portal Kosovo online.

Daka je naglasila da, za prevazilaženje zabrinutosti i problema koji su nastali tokom izbornog procesa, treba pokrenuti izbornu reformu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

CIK danas objavljuje konačne rezultate izbora održanih pre mesec dana

Izvor: B92, 07.Nov.2019

Priština -- Predsednica Centralne izborne komisije Valjdete Daka najavila je da će danas objaviti konačne rezultate vanrednih izbora održanih na Kosovu 6. oktobra...Ona je sinoć za RTK rekla da, prema svim informacijama koje imaju Centar za brojanje i rezultate i Sekretarijat CIK, danas sledi objavljanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.