Busek: Podela Kosova je mogla sve da reši

Izvor: Blic, 10.Apr.2013, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Busek: Podela Kosova je mogla sve da reši

Austrijski političar Erhard Busek smatra da se dijalog Beograda i Prištine mora nastaviti, jer ne postoji drugačiji način rešavanja pitanja Kosova, ocenivši da je propuštena šansa da se podelom Kosova dodje do rešenja.

"Ne mislim da je ovo krah dijaloga. On mora da se nastavi, jer ne postoji drugačiji modus rešavanja odnosa izmedju Beograda i Prištine. Ovaj zastoj nastao je jer i jedna i druga strana moraju da pripreme sopstveno javno mnjenje na dogovore koje će doneti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Brisela", kazao je Busek za "Novosti".

Busek samatra da uključivanje novih "igrača" u dijalog - Nemačke, Rusije i SAD - ne bi ništa promenilo, jer su Srbi i Albanci ti koji treba da pronadju "modus vivendi" koji će pomiriti razlike i funkcionisati na terenu, na severu Kosova.

"Nažalost, propuštena je šansa da se na stolu nadje podela Kosova, koja je po meni jedno od najboljih rešenja ove pat-pozicije", rekao je bivši koordinator Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.