Britanski poslanici u poseti Skupštini Srbije

Izvor: RTS, 14.Mar.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski poslanici u poseti Skupštini Srbije

Poslanici britanskog parlamenta posetili Narodnu skupštinu. Optimistične poruke u vezi sa rešavanje problema Kosova i Metohjije i evrointegracija.

Članovi Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine razgovarali su u Beogradu sa članovima Grupe britanskog parlamenta prijateljstva sa Srbijom o bilateralnim odnosima, evro-integracijama Srbije i Kosovu.

Kako je saopšteno iz Skupštine, predsednik Odbora Miloš Aligrudić ocenio je da Srbiju i Veliku Britaniju povezuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tradicionalni odnosi koji treba da se unapređuju, posebno u privrednoj oblasti.

Govoreći o Kosovu i evropskim integracijama, Aligrudić je ocenio da je u zvaničnoj politici Srbije učinjen napredak u približavanju Srbije članstvu u EU, kao i da je mnogo urađeno u razvoju dijaloga Beograda i Prištine, zbog čega vladajuća većina očekuje da Srbija dobije datum za početka prustupnih pregovora sa EU.

Aligrudić je, kako se navodi, članove britanske delegacije upoznao i sa drugačijim mišljenjem koje o tim pitanjima ima DSS, čiji je član.

Članovi britanske delegacije izrazili su uverenje da će ishod dijaloga Beograda i Prištine biti prihvatljiv za Srbiju. Velika Britanija želi vidi Srbiju u EU, rečeno je u razgovoru.

Na sastanku se razgovaralo i o stanju ljudskih prava u Srbiji, radu Ženske parlamentarne mreže u Narodnoj skupštini, o suzbijanju kriminala i korupcije, o reformi pravosuđa, o položaju i pravima manjinskih nacionalnih zajednica u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.