Branilac: Ivanović nije kriv za zločine

Izvor: RTS, 29.Jan.2014, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branilac: Ivanović nije kriv za zločine

Oliver Ivanović nema veze sa zločinima koje pominje prištinska štampa, a koji su se dogodili aprila 1999. i februara 2000. godine, tvrdi Ivanovićev branilac Nebojša Vlajić.

Nebojša Vlajić, advokat lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, rekao je danas da njegov klijent nije kriv za zločine za koje se navodno tereti, a koje navodi prištinska štampa.

"Oliver Ivanović se tereti za događaj koji se desio aprila 1999. godine u Kosovskoj Mitrovici, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i drugi, februara 2000. godine", rekao je Vlajić za agenciju Beta i dodao da "Ivanović s tim događajima nema veze", te se "postupak zasniva na izjavama lažnih svedoka, Albanaca".

"U prvom događaju za koji se optužuje stradala su dva Albanca, a u drugom deset ili manje", rekao je advokat i odbacio svaku mogućnost da Ivanović ima veze s tim.

Prema njegovim rečima, žalba na rešenje o određivanju pritvora biće predata danas, a Apelacioni sud ima rok od 48 sati da to reši, te će ishod biti poznat do petka popodne.

Advokat Mahmur Haljimi koji je 2000. godine bio istražni sudija u Okružnom sudu u Mitrovici tvrdi da je već te godine obezbedio dovoljno dokaza za hapšenje Olivera Ivanovića.

Haljimi je za Koha ditore rekao da je slučaj protiv Ivanovića, koji je uhapšen pre dva dana, istraživao sa istražiteljom iz Kanade Gi Bourašom i da su našli dokaze, ali da Ivanovića nije hteo da uhapsi šef francuske Žandarmerije, uz obrazloženje da bi to "moglo da izazove i Treći svetski rat".

Prema rečima Haljimija, Ivanović je kao rukovodilac policijske jedinice učestvovao u streljanju 22 Albanca u naselju Kovačevo u Mitrovici 14. aprila 1999, i u ubistvu 10 i ranjavanju 25 Albanaca 3. i 4. februara 2000. godine, posle ulaska međunarodnih mirovnih snaga na Kosovo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Advokat: Ivanović nije kriv za zločine koje navodi štampa

Izvor: Blic, 29.Jan.2014

Nebojša Vlajić, advokat lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, rekao je danas da njegov klijent nije kriv za zločine za koje ga tereti današnja prištinska štampa...Ivanović se tereti za događaj aprila 1999. godine u K. Mitrovici i februara 2000. godine..- Oliver Ivanović se tereti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.