Borko Stefanović optužen za špijunažu?

Izvor: TvojPortal.com, 01.Dec.2011, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borko Stefanović optužen za špijunažu?

Izvor:Vestionline Advokat Goran Petronijević potvrdio je da će sutra, u ime Skupštine zajednice opština Kosova i Metohije, predati Višem tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv šefa pregovaračkog tima Beograda u razgovorima sa Prištinom Borislava Stefanovića.


"Krivična prijava odnosi se na Borislava Stefanovića i to na dva krivična dela: jedno je špijunaža, a drugo je narušavanje nepovredivosti granica", rekao je Petronijević.
On je naveo da >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << će krivičnu prijavu u Palati pravde u Beogradu predati sutra između 12.00 i 13.00 časova i napomenuo da će o ostalim detaljima govoriti nakon što preda prijavu.
Petronijević je prošle sedmice sa više desetina advokata dobio punomoć od Skupštine zajednice opština Kosova i Metohije da podnese krivičnu prijavu protiv više lica koja učestvuju u pregovorima Beograda i Prištine pod posredovanjem Brisela.
On je tada najavio da će pred Ustavnim sudom Srbije biti pokrenuti i postupci za ispitivanje zakonitosti i ustavnosti do sada postignutih sporazuma.
"Ukazaćemo na odredbe zakona i Ustava koji se krše takvim sporazumima i tražićemo od Ustavnog suda da o tome da svoje mišljenje i stav", rekao je Petronijević.
On je dodao da će od tužilaštva i suda biti zatraženo da u ovom postupku utvrde do sada prikupljene dokaze protiv određenih lica protiv kojih će biti podnesena krivična prijava.
Petronijević je naveo da su na spisku opunomoćenih advokata u ovom procesu poznata imena iz Srbije, iz inostranstva - srpske kolege iz Kanade, te da njihov broj još nije konačan i da će se spisak od tridesetak advokata još proširiti. Opširnije na linku

Kosovotužbaborko stefanovic
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.