Bogdanović: Srbi spremni za mirno rešenje

Izvor: S media, 19.Okt.2011, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Srbi spremni za mirno rešenje

Goran Bogdanović, ministar za Kosovo i Metohiju: Srbi su pokazali da su opredeljeni za rešavanje problema nastalih jednostranim potezima Prištine mirnim putem i za postizanje kompromisnog rešenja.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović ocenio je da su današnjom odlukom Srbi sa severa pokazali da nemaju problem sa Kforom i da barikade nisu tu zbog međunarodne vojne misije, nego zbog jednostranih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i nasilnih poteza Prištine.

On je upozorio da dobru volju i potez Srba sa severa Kosova i Metohije niko ne treba da shvati pogrešno i zloupotrebi, već da se to mora razumeti isključivo kao pružanje ruke i spremnost i odlučnost da nastalu krizu rešavaju kroz dijalog.

Ivanović se nada dogovoru Srba i Kfora

Z. Potok: U toku razgovori sa Kforom

Srbi sa KiM: Odbijamo dogovor Beograda i Prištine

Odluka da ovlaste predsednike opština za razgovor sa Kforom i da time omoguće slobodu kretanja mora da bude podstrek za sve strane da u razgovorima traže rešenje krize, rekao je ministar i dodao:



"Srbi generalno nemaju ništa protiv Euleksa i to su pokazali do 25. jula, dok nije nastala kriza", istakao je Bogdanović.


On je napomenuo da Srbi ne mogu da se slože da Euleks dovodi kosovske carinike i kosovsku pograničnu policiju.

"Onog trenutka kada Euleks ne bude prevozio kosovske carinike i kosovsku pograničnu policiju, siguran sam, a to su Srbi u više navrata na barikadama i govorili, skloniće barikade i omogućiće slobodu kretanja za vojne i civilne misije", rekao je Bogdanović.

On je naveo da veruje da će posle današnje odluke ipak preovladati razum kod svih, i kod pripadnika međunarodnih snaga i kod Srba na severu Kosova i Metohije i da neće doci do jednostranih poteza i nasilnih akcija.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.