Bocan-Harčenko: Imenovanje Grenela samo spoljni atribut

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2019, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bocan-Harčenko: Imenovanje Grenela samo spoljni atribut

U više navrata smo naglašavali da, pre svega, treba analizirati stav SAD o Kosovu i pregovorima. Zasad ne vidimo u tom stavu promene koje bi davale bolju šansu za dijalog. Specijalni izaslanici i njihovo imenovanje su samo spoljni atributi.

Ovako je Aleksandar Bocan-Harčenko, ruski ambasador u Beogradu, prokomentarisao, za "Novosti", odluku predsednika SAD Donalda Trampa da imenuje Ričarda Grenela za specijalnog izaslanika za pregovore Beograda i Prištine.

Na pitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da li se ovim poslednjim potezom Bele kuće umanjuje uloga EU u procesu pregovora, da li će i zvanična Moskva imenovati specijalnog izaslanika za dijalog, i ko bi to mogao biti, ambasador Bocan-Harcenko kaže:

"Što se tiče EU, Brisel je sam smanjio svoju ulogu, dozvolivši Prištini da blokira ranije postignute sporazume, da uvede takse, da nekažnjeno učini sve za podrivanje i stagnaciju dijaloga. Ako postoji želja za obnavljanjem dijaloga, treba uzimati u obzir izvesne, opravdane zahteve Beograda. To je pitanje koje iziskuje prvorazrednu pažnju".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.