Blokirani putevi na severu Kosova

Izvor: Studio B, 03.Sep.2011, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokirani putevi na severu Kosova

Putni pravac Banjska-Novi Pazar u mestu Izvore na Rogozni i dalje je blokiran pošto sinoć i tokom noći nije postignut dogovor između predstavnika Srba, KFOR-a i EULEKS-a.

Prema rečima načelnika Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenka Nedeljkovića noć je protekla mirno. Vojnici su sa stanovništvom oko vatre koju su naložili, dočekali jutro. Tokom noći nije bilo razgovora, rekao je Nedeljković i dodao da je neizvesno šta će doneti današnji dan.

Kao odgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na blokadu KFOR-a Srbi su tokom noći blokirali, a nakon sat vremena oslobodili jednu kolovoznu traku na putu Kosovska Mitrovica-Raška u mestu Rudare.

Blokiran je u put u Banjskoj, Srbi su blokirali pravac prema Kosovskoj Mitrovici a KFOR alternativni put prema Novom Pazaru. Njihova namera je kako su kazali, sprečavanje prevoza nafte i druge komercijalne robe veće od tri ipo tone.

Nedeljković je rekao da su Srbi uznemireni ali i "odlučni da ostanu dosledni i mirni, da istraju u zahtevima i da ne dozvole da administrativna linija prema centralnoj Srbiji bude blokirana". "Uplašeni smo za svoju budućnost jer KFOR želi da nas opkoli žicom, da živimo u getu. To nećemo dozvoliti već ćemo se mirnim i demokratskim sredstvima tome suprotstaviti", rekao je Nedeljković.

On je upozorio da ako dođe do eskalacije nasilja na severu pokrajine za to će biti odgovorni KFOR i EULEKS jer su oni odgovorni za bezbednost na ovim prostorima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blokada Kfora u selu Izvore

Izvor: B92, 03.Sep.2011

Zvečan -- Vojnici Kfora blokirali su oko 16 časova jedan od alternativnih putnih pravaca koji povezuje sever Kosova sa Novim Pazarom u selu Izvore kod Zvečana...Put su blokirali američki i marokanski vojnici iz sastava Kfora, zbog cisterne sa gorivom koja je pokušala da pređe iz Srbije na teritoriju...

Nastavak na B92...

Kfor blokirao put kod sela Izvore

Izvor: RTS, 03.Sep.2011

Pred ponoć u reonu Zubinog potoka čula se detonacija i rafalna paljba. Povod i posledice još uvek nepoznati. Vojnici Kfora su ranije blokirali put kroz selo Izvore, u opštini Zvečan, na pravcu koji povezuje sever Kosova sa Novim Pazarom...00.45 - Na području opštine Zubin potok, dvadeset minuta...

Nastavak na RTS...

Kfor: Put kod sela Izvore blokiran zbog cisterne iz Srbije

Izvor: Blic, 03.Sep.2011

ZVEČAN - Američki pukovnik Majkl Hori potvrdio je da su vojnici Kfora blokirali jedan od alternativnih putnih pravaca koji povezuje sever Kosova sa Novim Pazarom zbog, kako je kazao, pokušaja da jedna cisterna sa gorivom uđe na Kosovo iz pravca Srbije...Kako je naveo Hori, Kfor je prethodno postavio...

Nastavak na Blic...

Uklonjen deo blokade Kfora

Izvor: RTS, 04.Sep.2011, 17:42

Pripadnici Kfora uklonili su deo blokade na putu Banjska-Novi Pazar. Put prohodan za putničke automobile. Srbi i dalje na barikadama. Ministar Bogdanović zatražio od komandanta Bilera da se Kfor ponaša statusno neutralno. ..16.18 - Kfor uklonio deo blokade puta Banjska-Novi Pazar. Put prohodan...

Nastavak na RTS...

Kfor: Sprečavamo šverc goriva

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2011

Kfor je danas saopštio da je blokada na takozvanom alternativnom prelazu postavljena kako bi se sprečio šverc goriva, a da lokalne Srbe u prolasku do kuća nisu sprečavali pripadnici Kfora već vozači cisterni koji su potom blokirali put.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.