Bez dogovora o mostu u Mitrovici

Izvor: RTS, 11.Jul.2014, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dogovora o mostu u Mitrovici

Šef kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i potpredsednica kosovske vlade Edita Tahiri nisu se danas u Briselu dogovorili o problemu "parka prijateljstva" na mostu u Severnoj Mitrovici. Nastavak razgovora najavljen za 22. jul.

Nažalost, "nije bilo napretka" rekla je Edita Tahiri novinarima posle osmočasovnih pregovora u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu, prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Tahiri je rekla da je prištinska strana došla u punom sastavu uključujući predstavnike nekoliko ministarstava i da je bila spremna da nastavi razgovore i preko vikenda.

"Gospodin Đurić je došao sam i očigledno nije bio dobro pripremljen, a razgovori će biti nastavljeni 22. jula", precizirala je Tahiri.

U Briselu je danas nešto posle 10 časova počeo sastanak o situaciji u Kosovskoj Mitrovici koji je sazvala visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, a u kome su učestvovali direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić i potpredsednica kosovske vlade Edita Tahiri.

Visoka predstavnica EU je, prema rečima njene portparolke Maje Kocijančič, od svog tima u Briselu zatražila "da sazove sastanak dve strane kako bi se pronašao način za sporazumno rešavanje svih pitanja vezanih za most u Mitrovici".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez dogovora o mostu u Mitrovici

Izvor: B92, 11.Jul.2014

Brisel -- Šef kancelarije za KiM Marko Đurić i potpredsednica kosovske vlade Edita Tahiri nisu se dogovorili o problemu "parka mira" na mostu u Severnoj Mitrovici..."Atmosfera je bila izuzetno mučna, a gospođa Tahiri je čak odbila da se rukuje sa mnom u hodniku", rekao je Đurić novinarima nakon...

Nastavak na B92...

Bez dogovora o mostu u Mitrovici, nastavak razgovora 22. jula

Izvor: Blic, 11.Jul.2014

Šef kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić i potpredsednica kosovske vlade Edita Tahiri nisu se danas u Briselu dogovorili o problemu "parka prijateljstva" na mostu u Severnoj Mitrovici..."Atmosfera je bila izuzetno mučna, a gospođa Tahiri je čak odbila da se rukuje sa mnom u hodniku", rekao...

Nastavak na Blic...

''Tahiri nije htela da se rukuje sa mnom''

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jul.2014

Zvaničnici Srbije i samoproklamovanog Kosova, Marko Đurić i Edita Tahiri, danas u Briselu nisu postigli nikakav dogovor o rešavanju spora oko izgradnje "Parka mira" na srpskoj strani na mostu u Severnoj Mitrovici, kao i dva "parka" koje su postavili Albanci na prilazima mešovitim naseljima u Mitrovici....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.