Bez dogovora o Parku mira

Izvor: RTS, 11.Jul.2014, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dogovora o "Parku mira"

Šef kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i potpredsednica kosovske vlade Edita Tahiri nisu se danas u Briselu dogovorili o problemu "Parka prijateljstva" na mostu u Severnoj Mitrovici. Nastavak razgovora najavljen za 22. jul.

Marko Đurić je nakon sastanka ispričao da dve delegacije nijednog trenutka nisu direktno razgovarale, već da su odvojeno pričali sa saradnicima visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tanjug.

"Atmosfera je bila izuzetno mučna, a gospođa Tahiri je čak odbila da se rukuje sa mnom u hodniku", rekao je Đurić novinarima nakon desetočasovnih razgovora u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu.

Đurić je ponovio da je stav Beograda da izgradnju "Parka prijateljstva" na mostu u Severnoj Mitrovici treba nastaviti.

"Ponovo ćemo razgovarati 22. jula, a u međuvremnu očekujemo od svih da pokažu uzdržanost", rekao je Đurić i dodao da je prištinska strana odbila predlog Beograda da se razgovori nastave već u ponedeljak.

I Edita Tahiri je potvrdila da je nastavak razgovora planiran za 22. jul, ocenjujući da "nažalost, nije bilo napretka" tokom osmočasovnih pregovora u Briselu.

Rekla je da je prištinska strana došla u punom sastavu, uključujući predstavnike nekoliko ministarstava i da je bila spremna da nastavi razgovore i tokom vikenda.

"Gospodin Đurić je došao sam i očigledno nije bio dobro pripremljen", navela je Edita Tahiri.

Sastanak o situaciji u Kosovskoj Mitrovici, koji je sazvala Ketrin Ešton, počeo je u Briselu jutros nešto posle 10 časova.

Visoka predstavnica EU je, prema rečima njene portparolke Maje Kocijančič, od svog tima u Briselu zatražila "da sazove sastanak dve strane kako bi se pronašao način za sporazumno rešavanje svih pitanja u vezi sa mostom u Mitrovici".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Briselu bez dogovora o mostu u Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2014

Šef kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i potpredsednica kosovske vlade Edita Tahiri nisu se danas u Briselu dogovorili o problemu parka prijateljstva na mostu u Severnoj Mitrovici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

U Briselu bez dogovora o "parku mira" u Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2014

Šef kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i potpredsednica kosovske vlade Edita Tahiri nisu se danas u Briselu ni posle desetočasovnih razgovora dogovorili o problemu parka mira na mostu u Severnoj Mitrovici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.