Beriša: Uskoro kampanja za uključivanje Srba u KBS

Izvor: RTS, 01.Nov.2018, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beriša: Uskoro kampanja za uključivanje Srba u KBS

Ministar kosovskih snaga bezbednosti Rustem Beriša izjavio je da će u organizaciji Ministarstva ubrzo pokrenuti kampanju za uključivanje novog broja Srba u bezbednosne snage, nakon što je nedavno jedna grupa napustila ovu organizaciju.
Na skupu "KBS i Partneri", u Prištini, Beriša je rekao da je cilj konferencije obratiti pažnju na učešće pripadnika zajednica u KSB, nakon što su, kako je rekao, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "prisiljeni da podnesu ostavke".

"Imamo i napredak u uključivanju žena. Posebno smo posvetili pažnju u KBS-u. Suočili smo se sa mnogim zahtevima srpske zajednice, zbog napuštanja KBS-a. Bili su prisiljeni da napuste KBS. Mi smo preduzeli sve mere da ublažimo njihove zahteve. Uskoro ćemo započeti kampanju za angažovanje pripadnika ove zajednice u KBS-u", rekao je Beriša.
Od oko 140 Srba u KBS-u, više desetina njih je poslednjih meseci napustilo tu organizaciju.
U međuvremenu u kosovskoj skupštini usvojena su u načelu tri nacrta zakona o transformaciji KBS-a u vojsku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovske snage traže nove članove iz srpske zajednice

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Nov.2018

Postoji neverovatno interesovanje mladih Srba da se priključe ovim snagama, kazao je ministar Kosovskih bezbedonosnih snaga Rustem Beriša.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.