Beč: Cenzura u Kancelariji UN zbog Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 08.Dec.2018, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beč: Cenzura u Kancelariji UN zbog Kosova

Govor dve predstavnice humanitarne organizacije "28. jun" u Kancelariji Ujedinjenih nacija za nasilje i drogu u Beču, prekinut je nakon što su one počele da govore o eskalaciji stanja na Kosovu i Metohiji.

Tamara Pavlović i Mia Milanović su, u ime te organizacije Srba iz dijaspore, bile najavljene kao govornici na sastanku Komisije UN za sprečavanje kriminala i uspostavljanje pravde.

Posle nekoliko odlaganja, Mia Milanović je uspela da održi govor uz >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << česte prekide predsedavajućeg, navodi se u saopštenju "28. juna". Nakon toga, Tamari Pavlović mikrofon je bio potpuno isključen posle prvog minuta njenog govora, kada je krenula da govori o nepravdi prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

Pošto je kratko spomenula Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN koja garantuje granice Kosova i Metohije kao dela Republike Srbije, Pavlovićeva je nastavila:

"Do danas niko od kosovskih Albanaca nije krivično odgovarao zbog sramotnog uništavanja srpskih kulturnih i duhovnih identiteta, ubijanja srpske dece, žena i muškaraca, a kao rezultat ovih zločina, položaj srpske manjine na Kosovu i Metohiji je sve gori i gori".

Jedva je uspela da izgovori poslednju rečenicu pre nego što je kamera prestala da je snima, a njen mikrofon isključen od strane predsedavajućeg.

S druge strane, Milanovićeva je uspela da izgovori nekoliko ključnih stvari:

"Danas bih volela da usmerim vašu pažnju humanitarnoj katastrofi na Kosovu i Metohiji koja se upravo događa. Na administrativnom prelazu između Srbije i Kosova i Metohije, carine su podignute na 100 odsto. Ovo znači da su prekinute sve neophodne pošiljke bolnicama i narodnim kuhinjama, i uskoro će zalihe potpuno nestati".

Ona je završila svoj govor tako što je upozorila komisiju da se situacija na Kosovu i Metohiji brzo pretvara u "bastion droge i kriminala", kao i da čak u ratnom stanju "neophodna humanitarna pomoć može slobodnije da prolazi nego na Kosovu danas".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Prekinut govor predstavnica srpskog udruženja na skupu UN u Beču

Izvor: RTS, 08.Dec.2018

Govor dve predstavnice humanitarne organizacije "28. jun" u Kancelariji Ujedinjenih nacija za nasilje i drogu u Beču, prekinut je nakon što su one počele da govore o eskalaciji stanja na Kosovu i Metohiji. . Tamara Pavlović...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.