Batut: Registrovano 336 obolelih od malih boginja

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2017, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batut: Registrovano 336 obolelih od malih boginja

Od početka oktobra u Srbiji, uključujući i teritoriju nadležnosti Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica, registrovano je 336 slučajeva malih boginja, od kojih su 83 potvrđena u Institutu Torlak.

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batutu" je na svom sajtu juče naveo da je najmlađa obolela osoba uzrasta dva meseca, a da najstarija ima 60 godina.

Većina obolelih osoba, 91 odsto, nije vakcinisana, nepotpuno je vakcinisana ili nepoznatog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vakcinalnog statusa.

Od ukupnog broja obolelih, 33 odsto je bilo hospitalizovano ili je hospitalizacija u toku.

Od težih komplikacija malih boginja registrovana je upala pluća kod 26 obolelih.

Epidemija malih boginja na teritoriji Kosova s većinskim srpskim i nealbanskim stanovništvom prijavljena je 23. oktobra i do juče je evidentirano 198 obolelih osoba.

Od početka novembra 2017. epidemije malih boginja prijavljene su i na teritoriji Beograda (52 obolela), Kraljeva (67 obolelih), Niša (devet obolelih) i opštine Bujanovac (dva obolela).

U Tutinu je prijavljena porodična epidemija malih boginja sa troje obolelih.

Po jedan laboratorijski potvrđen slučaj malih boginja registrovan je u Subotici, Preševu i Bojniku.

Institut Torlak juče je dostavio laboratorijsku potvrdu još jednog slučaja malih boginja iz Velike Plane, a Zavod za javno zdravlje Požarevac je prijavio epidemiju malih boginja na teritoriji opštine Velika Plana s dva obolela.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Batut: Registrovano 336 obolelih od malih boginja

Izvor: Beta, 05.Dec.2017

Od početka oktobra u Srbiji, uključujući i teritoriju nadležnosti Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica, registrovano je 336 slučajeva malih boginja, od kojih su 83 potvrdjena u Institutu Torlak.Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" je na svom sajtu juče naveo da je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.