Izvor: RTS, 18.Okt.2020, 12:12

Bajden: Nezavisnost Kosova nepovratan proces

Kandidat za predsednika SAD Džo Bajden izjavio je, prenose prištinski mediji, da će preokrenuti, kako navode, "neuravnoteženi pristup" administracije američkog predsednika Donalda Trampa prema Srbiji i tzv. Kosovu, obnavljajući, prema njegovoj oceni, "pravdu i jednakost u odnosima".
U dokumentu na koji se pozivaju mediji "Vizija za odnose sa Albanijom i Kosovom", gde govori o svojim planovima za buduće odnose na Balkanu, Bajden navodi da je kao senator >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << branio interese Kosova i podržavao njegovu nezavisnost, za koju kaže da je nepovratan proces.
U tekstu, koji prenose prištinski mediji, navodno piše i da će se Bajden obavezati da radi u partnerstvu sa Evropskom unijom na revitalizaciji dijaloga između Beograda i Prištine, radi stabilizacije, pravednog rešenja i sveobuhvatnog sporazuma koji, kako je naveo, "poštuje teritorijalni integritet Kosova i postiže puno uzajamno priznanje".
Takođe, prema istim navodima, najavio je da će insistirati na tome da se pravda za ratne zločine sprovodi bez straha i zahtevati punu i brzu odgovornost za nestale, uključujući braću Bitići.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bajden: Nezavisnost Kosova nepovratan proces

Izvor: Vostok.rs, 18.Okt.2020

U dokumentu na koji se pozivaju mediji "Vizija za odnose sa Albanijom i Kosovom", gde govori o svojim planovima za buduće odnose na Balkanu, Bajden navodi da je kao senator "branio interese Kosova i podržavao njegovu nezavisnost", za koju kaže da je "nepovratan proces", prenosi RTS. U tekstu, koji...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.