Azerbejdžan odlučan, neće priznati Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2018, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azerbejdžan odlučan, neće priznati Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom za ekonomski razvoj Azerbejdžana Šahinom Mustafajevom, kopredsedavajućim Međuvladinoj komisiji za trgovinu i ekonomsku saradnju, koji je preneo da njegova zemlja čvrsto ostaje pri stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Mustafajev je kopredsedavajući Međuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju, čije se peto zasedanje održava u Beogradu.

Predsednik Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je rekao da se sa radošću seća svoje posete Azerbejdžanu u maju ove godine i poštovanja koje je tada ukazano Srbiji, kao i sadržajnih razgovora sa predsednikom Alijevom, izrazivši nadu da će imati priliku da mu sledeće godine uzvrati gostoprimstvo.

I ovom prilikom on je izrazio veliku zahvalnost državnom vrhu Azerbejdžana za kontinuiranu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama, protivljenjem prijemu tzv. Kosova u njihovo članstvo, o čemu svedoči i glasanje u Interpolu.

Ministar Mustafajev je rekao da Azerbejdžan čvrsto ostaje pri stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

Dvojica sagovornika istakli su značaj zasedanja Međuvladine komisije, jer ona može da utiče na strukturu ekonomske saradnje i trgovinske razmene, čiji obim za sada ne odgovara mogućnostima i ne prati političke odnose, koji su dostigli nivo strateškog partnerstva.

Predsednik Vučić je naglasio da su se kompanije iz Azerbejdžana pokazale kao pouzdani partneri i da su dobrodošle da i dalje učestvuju u projektima u Srbiji, posebno u oblasti infrastrukture.

Na sastanku je konstatovano da značajni potencijali za saradnju postoje i u poljoprivredi, energetskom sektoru i turizmu, s posebnim naglaskom na eventualna ulaganja azerbejdžanskih investitora u turističke potencijale Srbije, poput banja.

Razmatrana je i mogućnost uvođenja direktne avionske linije između Beograda i Bakua, saopštila je Pres služba Predsednika.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nećemo priznati Kosovo" Predsednik Azerbejdžana ODLUČAN, potvrdio Vučiću svoj stav

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2018

Dvojica sagovornika istakli su značaj zasedanja Međuvladine komisije, jer ona može da utiče na strukturu ekonomske saradnje i trgovinske razmene, čiji obim za sada ne odgovara mogućnostima i ne prati političke odnos..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom za ekonomski...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"Ostajemo pri stavu da ne priznajemo nezavisnost Kosova"

Izvor: B92, 07.Dec.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ministrom za ekonomski razvoj Azerbejdžana Šahinom Mustafajevom...On je preneo da njegova zemlja čvrsto ostaje pri stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova...Mustafajev je kopredsedavajući Međuvladine komisije za trgovinu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.