Arsiću određen pritvor od mesec dana

Izvor: B92, 09.Dec.2021, 21:12

Arsiću određen pritvor od mesec dana

Kosovska Mitrovica -- Advokat Jovana Filipović izjavila je da je Dušanu Arsiću određen pritvor od mesec dana zbog sumnje da je izvršio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

"On je navodno od januara do juna 1999. godine u selu Butovc učestvovao u nasilnom proterivanju i iseljavanju građana Prištine i okoline. Navodno je zaustavio jedno maloletno lice i, zajedno sa drugim paravojnim formacijama, počeo da ga maltretira i zlostavlja. To lice, kako se navodi, i danas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trpi posledice", pojasnila je za Kosovo onlajn Filipović.

Arsić, kako navodi Filipovićeva, nikada nije bio u redovima vojske, policije ili neke paravojne formacije, a on ni danas ne zna gde se nalazi selo Butovc.

Dodala je su sve izjave "navodnih svedoka" prikupljene tokom septembra, oktobra i novembra meseca ove godine, dakle nakon više od 20 godina od navodnog zločina, ali neposredno pošto je podneta tužba protiv uzurpatora njegove imovine u selu Matičane i nakon što je pokrenut krivični postupak zbog nezakonitog zauzimanja ove imovine.

"Duško Arsić je pre samo nedelju dana prošao proceduru dobijanja kosovskog državljanstva i preuzeo je taj dokument, a sada je optužen za ratni zločin", navela je Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.