Arifi o tri uslova za pripajanje preševske doline Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2020, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arifi o tri uslova za pripajanje "preševske doline" Kosovu

Predsednik Opštine Preševo Šćiprim Arifi izjavio je da predstavnici Preševa, Bujanovca i Medveđe, opština na jugu centralne Srbije, žele da se pripoje Kosovu, ali je napomenuo tri uslova za realizaciju tog ujedinjenja.

Arifi je za Glas Amerike rekao da, ukoliko se odluči o ujedinjenju, onda opštine Preševo, Medveđa i Bujanovac treba da budu pripojene Kosovu, bez da se dele.

"Naš cilj je da budemo deo Kosova ako se ispune tri uslova. Prvo, ne želimo da budemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podeljeni. Preševsku dolinu čine opštine Preševo, Medveđa i Bujanovac. Ne želimo da jedna opština ostane u Srbiji, a da se dve ujedine sa Kosovom. Ne želimo biti deo teritorijalne trgovine. Ako se ujedinimo, ujedinićemo se kao celina, ako ostanemo, ostajemo kao celina", kazao je Arifi, prenosi Kosovo onlajn.

Kao drugi uslov naveo je da linija razgraničenja ne sme da bude u blizini gradova.

Arifi je, kao treći i poslednji uslov naveo koordinaciju sa SAD i Evropom, dodajući da ne treba donositi nikakve odluke bez podrške Brisela i Vašingtona.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Arifi bi da pripoji “preševsku dolinu” Kosovu, ima TRI USLOVA

Izvor: Večernje novosti, 25.Feb.2020

Predsednik Opštine Preševo rekao da, ukoliko se odluči o ujedinjenju, onda opštine Preševo, Medveđa i Bujanovac treba da budu pripojene Kosovu Predsednik Opštine Preševo Šćiprim Arifi izjavio je da predstavnici Preševa, Bujanovca i Medveđe, opština na jugu centralne...

Nastavak na Večernje novosti...

Arifia: Želimo pripajanje uz tri uslova

Izvor: Danas, 26.Feb.2020, 00:49

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi izjavio je u intervjuu za Glas Amerike da predstavnici "Preševske doline" žele da se pripoje Kosovu, ali je istakao tri uslova za realizaciju tog ujedinjenja, prenosi Gazeta Ekspres.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.