Antić: Očekujem da Vučić predloži rešenje za Trepču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2016, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Očekujem da Vučić predloži rešenje za Trepču

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da očekuje da premijer Srbije Aleksandar Vučić danas na sednici Vlade saopšti predlog za rešenje problema Trepče posle usvajanja zakona o tom kombinatu u kosovskoj skupštini, kao i za pregovarački proces između Beograda i Prištine.

"Premijer će bez ikakve dileme pokušati da iz mora ovih predloga, iz predloga direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, stavova kosovskih Srba i ostalih zvaničnika, da nađe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neko rešenje koje će na najbolji način štiti interese Srbije u ovom trenutku koji je veoma osetljiv", kazao je Antić za RTS.

Ministar rudarstva i energetike nije želeo da uoči današnje sednice Vlade Srbije govori o pismu koji je Vlada Srbije uputila Briselu, u kome su prema navodima medija objašnjene sve štetne posledice odluke kosovskog parlamenta u vezi sa Trepčom.

"Ne mogu da govorim pre sednice Vlade o tim detaljima. Ono oko čega građani Srbije ne treba da imaju dilemu je da Vlada Srbije daje maksimum napora da na najbolji mogući način štiti interese Srbije", kazao je on.

Na pitanje da li se može ići na arbitražu, Antić je rekao da Srbija ima ključni argument svojine i da nema dileme da je Srbija većinski vlasnik Trepče.

On je rekao da Srbija očekuje širu podršku međunarodnih institucija i subjekata, jer u čitavom svetu svojina predstavlja neotuđivo pravo.

"Verujem da ćemo sa našim ekspertskim timom koji će biti formiran, pronaći najbolji način na koji taj proces da vodimo", rekao je on i dodao da je Srbija u pravu.

Na pitanje ko bi mogao da pokrene arbitražni postupak Antić je posetio da je Fond za razvoj Srbije vlasnik 56 odsto Trepče i da ima legitimitet da otvara sva pitanja nad svojim vlasništvom.

Antić je rekao da od početka dijaloga Beograda i Prištine Vlada Srbije otvara pitanja imovine i da je premijer Srbije Aleksandar Vučić u više navrata pokušavao da tu temu stavi na sto da se o njoj govori, ali da je to odlagano.

"Nema uspešnog dijaloga, ako sva pitanja nisu na stolu, da se o njima razgovara", dodao je on.

On je ponovio da je za Vladu Srbije ključno da se zaštite interesi zemlje i da se zaštiti više od 3.000 ljudi koji rade na severu Kosova.

"Srbija je napravila Trepču. Njena budućnost u velikoj meri je nemoguća bez Srbije. Srbija je u Trepču uložila sve, da nije bilo Srbije ne bi bilo Trepče", naveo je Antić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antić očekuje da Vučić predloži rešenje za Trepču

Izvor: N1 televizija, 11.Okt.2016

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da očekuje da premijer Srbije Aleksandar Vučić danas na sednici Vlade saopšti predlog za rešenje problema Trepče posle usvajanja zakona o tom kombinatu u kosovskoj skupštini, kao i za pregovarački proces između Beograda i Prištine..."Premijer...

Nastavak na N1 televizija...

Antić: Očekujem da premijer predloži rešenje za Trepču

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2016

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da očekuje da premijer Srbije Aleksandar Vučić danas na sednici Vlade saopšti predlog za rešenje problema Trepče posle usvajanja zakona o tom kombinatu u kosovskoj skupštini, kao i za pregovarački proces između Beograda i Prištine..."Premijer...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.