Američka skijašica POGINULA na Kosovu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 22:53

Američka skijašica POGINULA na Kosovu

Progutala je lavina...

U utorak je pronađeno telo američke državljanke (54) u oblasti Orlovo gnezdo u Brezovici na Kosovu, a svetski mediji preneli su informaciju da se radi o poznatoj bivšoj skijašici Ketrin Rigbi.

O smrti skijašice u sredu najpre su izvestili albanski mediji, a kako je navedeno nesreća se dogodila nakon snežne lavine.

I pored toga što tačno ime u izveštaju nije navedeno, njeni najbliži su na društvenim mrežama obavestili javnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o tragičnom događaju uz nekoliko njenih fotografija.

U izveštaju "Bekkauntri" magazina urednik Adam Hauard je istakao da je popularna Kaša otelovljavala saosećanje i slobodan duh.

- Čitav svet je izgubio jednu posebnu dušu - navodi se u njegovom tekstu.

Ketrin Rigbi je rođena u Vermontu i bila je prva koja je ostvarila "telemark" ski spust sa Čo jua, šestog vrha po veličini na svetu koji se nalazi na Himalajima. Bila je učesnik i drugih razčitih podviga u Rusiji, Ekvaodoru i Libanu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.