Američka ambasada izdala UPOZORENJE za Kosovo!

Izvor: Mondo, 02.Avg.2019, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka ambasada izdala UPOZORENJE za Kosovo!

Amabasada SAD u Prištini objavila je na svom sajtu upozorenje američkim državljanima da tokom letnje sezone na Kosovu ostaju povišene mere bezbednosti.

Foto: MONDO/Mario Milojević (ilustracija)

Te mere ostaju na snazi zbog "aktuelne pretnje koje predstavljaju transnacionalne terorističke organizacije i pojedinici koji zagovaraju ekstremističke ideologije", navodi se u upozorenju koje je na sajtu objavljeno u četvrtak.

U poruci upućenoj građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << SAD se dodaje da su ekstremisti i dalje fokusirani na turističke lokacije, velike javne skupove, tržne centre, prometne puteve, kao i druga mesta koja posećuju građani zapadnih zemalja.

Ambasada preporučuje dodatnu opreznost na takvim lokacijama i praćenje lokalnih medija.

Ambasada u Prištini je i ranije na svom sajtu objavljivala slična upozorenja u vezi bezbednosti, a jedno od njih izdato 31. maja takođe se odnosilo na opasnosti od mogućih aktivnosti terorističkih grupa u regionu Balkana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.