Ambasador SAD u PR: Formiranje vojske pozitivan korak

Izvor: B92, 06.Dec.2018, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador SAD u PR: Formiranje vojske pozitivan korak

Priština -- Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet ocenio je da je najavljeno formiranje vojske Kosova, o kojoj će parlament raspravljati 14. decembra, "pozitivan korak".

Kosnet, koji je nedavno na mestu ambasadora u Prištini zamenio Grega Delavija, rekao za televiziju RTK da su kosovski lideri rekli da će ta vojska u budućnosti biti deo "međunarodnih mirovnih operacija".

"Kosovo je došlo do tačke kada, umesto da samo koristi mehanizme međunarodne bezbednosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << može i doprineti, što je dobrodošlo", rekao je Kosnet, preneo je RTS.

Komentari američkog ambasadora usledili su posle glasnih kritika NATO, Rusije i Srbije na najavljeno formiranje vojske Kosova, o čemu bi poslanici u kosovskom parlamentu trebalo da raspravljaju i verovatno i glasaju 14. decembra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.