Amandmani o osnivanju OSK upućeni u skupštinu

Izvor: NTV.rs, 27.Maj.2015, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amandmani o osnivanju OSK upućeni u skupštinu

PRIŠTINA – Kosovska vlada uputila je danas u skupštinsku proceduru ustavne amandmane koji se odnose na osnivanje oružanih snaga Kosova, prenosi javni servis RTK .
Premijer Isa Mustafa je izjavio da se formiranje OSK ne čini po etničkoj osnovi, već da su one za sve građane Kosova bez razlike.
Zamenik premijera kosovske vlade Branimir Stojanović i ministar za povratak Dalibor Jevtić, sa liste „Srpska“ glasali su protiv usvajanja ustavnih amandmana za transformisanje bezbedonosnih >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << snaga Kosova u OSK.
Stojanović je rekao da i u prošlom mandatu predstavnici Srba nisu mogli da podrze ove promene jer nije bilo šire debate. “ Mi očekujemo šira debatu, ali za sada ne mozemo podrzati. Srpska lista i u skupstini imaće identičan stav, rekao je Stojanović, prenosi RTK.
Tanjug 27 Maj 2015 10:58
Foto Tanjug, video
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Stojanović:Oružane snage Kosova neprihvatljive za Srbe

Izvor: Blic, 27.Maj.2015

Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović izjavio je danas da su Oružane snage Kosova neprihvatljive za srpski narod...Predstavnici Srpske liste u Vladi Kosova, na čelu sa zamenikom premijera Branimirom Stojanovićem, glasali su danas protiv predloga ustavnih amandmana za formiranje Oružanih snaga...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.