Aljbin Кurti preuzeo dužnost premijera Kosova VIDEO

Izvor: B92, 24.Mar.2021, 00:14

Aljbin Кurti preuzeo dužnost premijera Kosova VIDEO

Priština -- Aljbin Кurti zvanično je jutros, drugi put za godinu dana, preuzeo dužnost premijera Kosova

Kurtijeva vlada ima stabilnu većinu uparlamentu, ali bi njegove prve izjave mogle da izazovu ponovo sukob na relaciji, Kurti – međunarodna zajednica.

"Nećemo više praviti kompromise, to mora jasno da se kaže za svakim stolom. Bez priznavanja stvarnosti da je Kosovo nezavisno i prihvatanje istine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od strane Srbije, ne može da bude normalizacije odnosa. Moramo da budemo jedinstveni protiv Srbije i o tome ćemo imati parlamentarnu raspravu do iznemoglosti", rekao je Aljbin Kurti

"Čestitam Aljbinu Кurtiju na izboru za premijera. Evropska unija je spremna da olakša dijalog o normalizaciji odnosa sa Srbijom", napisao je na svom Tviter nalogu Miroslav Lajčak.

"U ovo vreme pandemije i ekonomskih izazova, Kosovu je potrebno namensko vođstvo i funkcionisanje upravljačkih institucija koje obezbeđuju stabilnost, uključujući predsedništvo. Rešavanje ovih izazova zahtevaće od lidera političkih partija i izabranih poslanika da sada stave potrebe građana Kosova iznad političke pristrasnosti i da opozicija i vlada zajedno rade na prioritetima, a prvi zadatak je izbor novog predsednika", objavila je Američka ambasada na Tviter nalogu.

Opširnije u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.