Albanci zaustavljeni na makedonskoj granici

Izvor: RTS, 19.Apr.2012, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci zaustavljeni na makedonskoj granici

Nekoliko Albanaca sa Kosova, koji su pokušali da uđu u Makedoniju, vraćeni sa granice uz preporuku da se obrate makedonskoj ambasadi u Prištini, piše prištinski list "Zeri". Problem predstavljaju prijave boravka za šezdesetak studenata.

Pogranična policija Makedonije vratila danas sa graničnog prelaza nekoliko kosovskih Albanaca koji su pokušali da uđu u Makedoniju, piše prištinski dnevnik Zeri.

Pripadnici makedonske policije su im preporučili da, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ukoliko žele da uđu u Makedoniju, moraju prethodno da se obrate makedonskoj ambasadi u Prištini, preneo je list.

Ta preporuka makedonske strane najviše je pogodila učenike, studente i radnike sela Globočica, koji studiraju i rade u Makedoniji, najčešće u Tetovu.

"Pogranična policija Makedonije me je vratila sa granice. Rekli su mi da moram da apliciram za vizu u makedonskoj ambasadi koja se nalazi u Prištini", rekao je za Zeri učenik druge godine srednje medicinske škole u Tetovu Jeton Ljuma, koga je makedonska policija vratila sa granice.

Prema nezvaničnim podacima, oko 60 studenata sa Kosova koji studiraju u Makedoniji nisu rešili problem sa prijavama borvaka, zbog čega moraju da podnesu zahtev u makednskoj Ambasadi u Prištini, piše makedonski list na albanskom Koha.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.