Ako izađemo na izbore, priznali smo Kosovo

Izvor: Vesti-online.com, 09.Avg.2013, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Ako izađemo na izbore, priznali smo Kosovo''

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je danas da su predsednici opština sa severa Pokrajine spremni da se povuku i da Vlada umesto njih postavi privremena veća, jer je to, kako ocenjuju, manje zlo od izlaska Srba na novembarske izbore.

"Stav predsednika Opština sa severa Kosova i političkih predstavnika srpskog naroda, prema ovim izborima nije motivisan bilo kakvom borbom za vlast. Ovog trenutka ćemo se povući sa funkcija, neka Vlada imenuje opštinska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << privremena veća prema sastavu kakav odgovara Beogradu, jer je to manje zlo od učešća Srba na Tačijevim izborima", rekao je Ristić.

  Slaviša Ristić

 

Ristić je naveo da Srbi na Kosovu a posebno oni na severu pokrajine ni po koju cenu ne treba da izađu na izbore koje organizuje Priština, jer bi na taj način priznali nezavisno Kosovo.

 

"Naša vlast u Beogradu, počev od predsednika, kunu se da nikada neće formalno priznati nezavisnost Kosova i oni to neće uraditi, jer niko to ne traži. Ali oni od naroda na Kosovu i Metohiji traže da i formalno prizna nezavisnost Kosova i to će se desiti kada budu učestvovali na izborima koje je raspisala Priština", kazao je on.

 

Komentarišući kašnjenje u isplati privremenih nadoknada i drugih davanja iz budžeta Srbije za građane na Kosovu, Ristić je rekao da Srbi, bez obzira da li će Beograd nastaviti finansiranje ili ne, neće priznati nezavisnost Kosova.

 

"U Zubinom Potoku, na primer, pre 40 godina bio je mali broj ljudi koji su radili u državnim preduzećima, ali su živeli u Srbiji. To želimo i sada i ako neko eventualno ima ideju da pokoleba Srbe i da ih natera da prihvate Tačija za predsednika u tome neće uspeti", rekao je Ristić.

 

Ristić je izrazio bojazan i da će Beograd biti ucenjen i pristati da Kosovu obezbedi pozivni broj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Izlazak na Izbore = priznanje Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 09.Avg.2013

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je danas da su predsednici opština sa severa Pokrajine spremni da se povuku i da Vlada umesto njih postavi privremena veća, jer je to, kako ocenjuju, manje zlo od izlaska Srba na novembarske izbore. .."Stav predsednika Opština sa severa Kosova...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.